Egyéni kezelések

A taping egy terápia. Előtte állapotfelmérés szükséges!

Szükséges felmérni, hogy mi a panaszok oka, mert a ragasztás technikája fontos az eredmény szempontjából. Több taping technika létezik egy-egy területre, a megfelelő kiválasztása azon múlik mi a tünetek oka. Az eredményes ragasztás múlik azon, hogy a jó taping technika kerüljön a testre.

A taping technika megtanulható a Páciens számára is, ha elérhető területen van.

Általában nem az első ragasztási technikánál állunk meg, mert ahogy javul az állapot, fejlődik egy izom, vagy korrigálódik egy ízület, más ragasztási forma kerül fel, így mindig az aktuális állapotra ( minden alkalommal felmérés előzi meg) éppen megfelelő technika mellett döntünk.

Attól függően, hogy mi az alapeset 2-5 ragasztás szükséges. Többedik taping után a bőr állapotát is figyelembe kell venni a folytatáshoz. A kinezió-taping nem allergizál, de többedik kezelés után a bőr enyhén pirosodhat, hámosodhat. Ilyenkor 1-2 nap kihagyása szükséges. Bőrápoló krémek, vagy a speciális taping gél (tape plus gel) gyorsan helyreállítja, regenerálja a bőrt.

A taping mellett gyógytorna, mozgásterápia is szükséges. Masszázs mellett is használható, de akkor a tapelt területet nem krémezhetik, vagy csak a tape plus géllel kenhetik. (Más krém felett nem marad meg a tape, nem kompatibilis a ragasztóval)

A kineziológiai taping használatát először bízza szakemberre, mert rossz irányba is befolyásolhatja az izmok ízületek működését!